IDRÆTSFORENINGEN DE GAMLE DANSKE
 
De Gamle Danske

 

VEDTÆGTER FOR "DE GAMLE DANSKE".
Revideret 2008

1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED
Foreningens navn er "De Gamle Danske".
Dens hjemsted er Pædagoguddannelsen i Odense University College Lillebælt Rømersvej 3
5200 Odense V.

2. FORENINGENS FORMÅL.

Foreningens primære formål er at styrke idræt og motion for alle medlemmer
Foreningens sekundære formål er at styrke, udvikle og fastholde kulturelle, idrætslige og sociale aktiviteter på foreningens hjemsted i fritiden. Afvikle kulturdage, fester, idrætsdage, stævner, skiture mv. for alle medlemmer.


3. OPTAGELSE AF MEDLEMMER.
Alle med interesse kan optages som medlemmer.
Medlemmerne registreres i foreningen.

4. Kontingent.
Foreningens kontingent fastsættes for et år af gangen på den ordinære generalforsamling. Kontingent opkræves helårligt forud. Ethvert medlem inklusiv medlemmerne af bestyrelsen hæfter økonomisk kun med sit kontingent til foreningen.

5. UDMELDELSE - EKSKLUSION.
Til gyldig udmeldelse kræves, at den sker skriftligt til foreningen med mindst 14 dages varsel, og at det pågældende medlem har betalt sit kontingent til foreningen frem til den dag, hvorfra udmeldelsen har virkning. Medlemmet har krav på en skriftlig bekræftelse.
Når et medlem er i kontingentrestance udover 4 mdr., kan bestyrelsen med mindst 8 dages varsel ekskludere vedkommende. Ingen, der er udelukket pga kontingentrestance kan optages på ny som medlem af foreningen, før vedkommende har betalt sin gæld til foreningen.

6. ORDINÆR GENERALFORSAMLING.
Generalforsamlingen har de indskrænkninger, som disse vedtægter foreskriver, og er den højeste myndighed i alle foreningens anliggender. Den ordinære generalforsamling, der afholdes hvert år i februar måned, indkaldes med mindst 3 ugers varsel ved skriftlig meddelelse, og ved opslag på seminariet. Dagsordenen bekendtgøres senest 8 dage før generalforsamlingen ved opslag på seminariet. Forslag, der ønskes forelagt generalforsamlingen til vedtagelse, skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før generalforsamlingens afholdelse, og disse forslag optages i dagsordenen. Stemmeret har alle medlemmer, som ikke er i kontingentrestance. Stemmeret kan kun udøves ved personligt fremmøde.

7. DAGSORDEN.
Dagsordenen for den ordinære generalforsamling skal bl.a. omfatte følgende punkter:
1.      Valg af dirigent
2.      Valg af referent
3.      Bestyrelsens beretning
4.      Forelæggelse af regnskab til godkendelse, samt budget for det kommende år.
5.      Fastsættelse af kontingent
6.      Behandling af evt. indkomne forslag
7.      Valg af bestyrelsesmedlemmer
8.      Nedsættelse af udvalg
9.      Valg af 1 kritisk revisor

10  Eventuelt

8. GENERALFORSAMLINGENS LEDELSE M.V.
Generalforsamlingen vælger sin dirigent, der ikke må være medlem af bestyrelsen, til at lede forhandlingerne.
Generalforsamlingens beslutninger træffes ved simpelt stemmeflertal. Dirigenten bestemmer afstemningsmåden. Dog skal på begæring fra 10 stemmeberettigede medlemmer, afstemning og valg foregå skriftligt. Generalforsamlingens beslutninger skal indføres i en protokol, hvori også et referat af forhandlingerne optages i det omfang dirigenten bestemmer.

9. EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING.
Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid indkaldes af bestyrelsen, og skal indkaldes når mindst 1/3 stemmeberettigede medlemmer skriftligt stiller krav herom til bestyrelsen. I sidstnævnte tilfælde skal generalforsamlingen afholdes senest 1 måned efter, at begæring er fremsat overfor bestyrelsen med oplysning om det emne, der ønskes behandlet.

10. BESTYRELSE - VALG.
Bestyrelsen er foreningens daglige ledelse og repræsenterer foreningen i alle forhold. De vedtagne beslutninger og foretagne handlinger forpligter foreningen i henhold til lovene. Bestyrelsen består af minimum 5 medlemmer og vælges for et år ad gangen af den ordinære generalforsamling. Genvalg kan finde sted.

11. KONSTITUERING - TEGNINGSRET.
Bestyrelsen konstituerer sig snarest - dog senest 14 dage efter generalforsamlingen på et bestyrelsesmøde. Hvervet som kasserer kan ikke forenes med hvervet som formand, næstformand eller sekretær. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Bestyrelsen er kun beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af dens medlemmer er tilstede.
I formandens forfald indtræder næstformanden i hans sted. Over bestyrelsens forhandlinger føres referat. Foreningen tegnes af formanden. Ved økonomiske dispositioner kræves dog underskrift af såvel formanden som kassereren.

12. REGNSKAB.
Foreningens regnskabsår er kalenderåret. Bestyrelsen skal inden den 1. februar afgive regnskab for det foregående år og status pr. 31/12 til revisor Driftsregnskab og status forelægges den ordinære generalforsamling til godkendelse og skal være forsynet med revisors påtegning. Regnskab og status bekendtgøres på seminariet 8 dage før general- forsamlingens afholdelse.




13. REVISION.
På den ordinære generalforsamling vælges for et år ad gangen  kritisk revisor. Revisor skal hvert år i februar gennemgå det samlede regnskab og se at beholdningerne er tilstede. Regnskab og status forsynes med en påtegning. Revisor har til enhver tid adgang til at efterse regnskab og beholdninger.

14. VEDTÆGTSÆNDRINGER.
Forandringer af vedtægterne kan ske på enhver generalforsamling når mindst 2/3 af de afgivne stemmer er for forslaget.

15. FORENINGSOPLØSNING.
Bestemmelse om foreningens opløsning kan kun tages på en i dette øjemed særlig indkaldt ekstraordinær generalforsamling. Til dennes beslutningsdygtighed kræves, at mindst 2/3 af foreningens stemmeberettigede medlemmer er tilstede, og til forslagets vedtagelse kræves, at mindst 1/2 af de afgivne stemmer er for forslaget. Opnås et sådant flertal på en generalforsamling, der ikke er beslutningsdygtig, indkaldes til ny generalforsamling, hvor beslutning kan træffes med ovennævnte stemmeflerhed, uanset hvilket antal stemmeberettigede medlemmer, der er tilstede.
På generalforsamlingen skal samtidigt træffes bestemmelse om, hvorledes der skal forholdes med  foreningens formue og løsøre  Et simpelt stemmeflertal  er her tilstrækkeligt. I tilfælde af foreningens opløsning skal den formue, der er i behold anvendes til foreninger eller sammenslutninger, der udfører idrætslig børne- og ungdomsarbejde i Odense kommune.

16. MEDLEM AF SAMMENSLUTNING.
Foreningen er medlem af : DANSK IDRÆTSFORBUND.
Specialforbund:
Dansk Svømmeunion: Livrredning
Samvirkende Idrætsklubber i Odense.
DGI

17. LOGO.
De Gamle Danskes logo er et billede af en gammel filosof. Dette Logo skal altid bruges i forbindelse med foreningen De enkelte aktiviteter kan evt. have yderligere et logo. Alle logo skal godkendes af bestyrelsen

Lav din egen hjemmeside med mono.net